Om oss

Restaurang Hammars drivs sedan februari -15 i ny regi av krögaren Johnny Larsson med personal.
Vi har en idé om att alla ska kunna njuta av vällagad och närproducerad mat, vi satsar därför mycket på våra råvaror som levereras av bland annat Siljans Chark. Vår ambition är att vår mat ska vara helt fri från både gluten och laktos så långt det är möjligt! Fråga oss gärna så berättar vi vad du kan och inte kan äta.

Varmt välkommen!
Johnny Larsson med personal


Historia
Huset byggdes redan 1776 med bakugn, för att vara Hammars konditori i nästan tvåhundra år. Vid nedläggningen 1956 var det Sveriges äldsta. Efter att ha fått förfalla renoverades huset i början på 1990-talet, blev åter Hammars konditori och sedan restaurang.

Byggnaden är ett av få bevarade gjuthus, byggt av krossad slaggsten blandat med kalkbruk gjutet i flyttbara formar – resultatet av ett expriment för att bygga med brandsäkrare material efter stadsbranden 1761.

Idag är Hammars förklarat som byggnadsminne.